Jongejan Wisseborn adviseert: geen ontruiming of beslag op inboedels;neem contact op als uw inkomen is weggevallen!

Het zijn bijzondere tijden die vragen om bijzondere maatregelen…
Ook onder normale omstandigheden probeert Jongejan Wisseborn zoveel mogelijk minnelijke oplossingen te bereiken voor mensen met schulden. Dat lukt niet altijd en dan worden er worden dwangmaatregelen toegepast. Niet leuk, maar wij doen dat op een proportionele manier en nemen alle wettelijke waarborgen in acht.

Wij staan dichtbij de mensen en met de voeten in de praktijk. Om die reden besloten wij al eerder het contact bij het uitreiken van gerechtelijke stukken niet langer persoonlijk te zoeken, maar de stukken in een gesloten envelop aan te bieden. Uiteraard blijven wij uitleg en toelichting geven, maar online en zonder kans op verspreiding van het virus.
Het is nood en nood breekt wetten.

Onze verbinding met de praktijk brengt ons ertoe onze opdrachtgevers te adviseren op dit moment geen ontruiming en geen beslag op inboedels te leggen. Niet alleen vanwege het verspreidingsgevaar van het virus dat dit met zich meebrengt, maar ook omdat het nu even geen moment is om in alle gevallen “door te drukken”. Het zijn maatregelen die weliswaar wettelijk toegestaan zijn en die door de rechter zijn getoetst; maar het zijn maatregelen die wij onder deze omstandigheden gewoon even niet moeten nemen.

Jongejan Wisseborn roept degenen op die – omdat zij door de crisis acuut in hun levensonderhoud zijn getroffen, bijvoorbeeld omdat zij gedwongen hun bedrijf dicht te moeten doen of eenvoudigweg ineens alle opdrachten wegvallen – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij met elkaar kunnen bekijken of er uitstel mogelijk is.

We moeten samen deze crisis doorkomen.

rss

© Copyright | Alle rechten voorbehouden
Share This